De derde vrije training in Austin verloopt volgens het vaste patroon. Dus geen problemen met mist of helikopters en de Red Bulls bovenaan de tijdenlijst. Sebastian Vettel is net iets sneller dan Mark Webber.

Lewis Hamilton is best of the rest achter de Red Bulls. Nico Hülkenberg laat zien geen Lotus nodig te hebben om indruk te maken. In zijn vertrouwde Sauber rijdt hij de vierde tijd. Heikki Kovalainen, die het aanbod om Kimi Räikkönen te vervangen bij Lotus wel accepteerde, is niet in staat om zijn goede prestatie van de openingsdag, die hij als vijfde afsloot, te herhalen. De Fin besluit de training op de dertiende plaats. Teamgenoot Romain Grosjean is vijfde.

Nico Rosberg zit in een McLaren-sandwich op plaats zeven, tussen Jenson Button en Sergio Pérez.  Valtteri Bottas doet het goed voor Williams en noteert de negende tijd. Adrian Sutil completeert de toptien, waarin dus geen plek meer is voor de Ferrari’s.

Giedo van der Garde moet een halve seconde toegeven op zijn teamgenoot Charles Pic. Marussia vormt in Austin echter geen enkele bedreiging voor Caterham. De acherstand is weliswaar iets minder dramatisch dan op vrijdag, maar nog altijd aanzienlijk. Jules Bianchi is vier seconden langzamer dan snelste man Vettel en Chilton heeft nog een halve seconde langer nodig.