Sebastian Vettel heeft de snelste tijd genoteerd in de derde vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen eindigt de sessie op de vijfde plaats.

Ferrari zet de toon aan het begin van de sessie, die erg rustig op gang komt. Valtteri Bottas sluit achter Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen als derde aan, maar zijn Mercedes-collega Lewis Hamilton moet zijn eerste run al snel afbreken door een klein technisch probleem.

Terwijl Bottas een plekje opschuift ten koste van landgenoot Räikkönen en de Saubers van Charles Leclerc en Marcus Ericsson de topvijf betreden, staan Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo nog altijd kalmpjes in de pits. Pas na een half uur komen zij voor het eerst de baan op.

Mercedes heeft ondertussen ook ontdekt wat er schort aan de auto van Hamilton, een pijpje dat dampen moet afvoeren was losgeschoten. Er komt nog wel af en toe een pluimpje rook achter zijn auto vandaan, maar Hamilton noteert de tweede tijd achter Vettel. Ricciardo en Verstappen komen op de vierde en vijfde plaats binnen in de tijdentabel.

Räikkönen en Hamilton duiken even onder de tijd van Vettel, maar die zet snel orde op zaken en gaat een halve seconde sneller rond dan zijn teamgenoot. Hamilton geeft twee tienden toe op Vettel, maar is drie tienden sneller dan Bottas, die Räikkönen nipt voorblijft. Verstappen blijft op de vijfde plaats steken, hij geeft over de boordradio aan dat de auto niet helemaal naar wens instuurt.