Vitantonio Liuzzi crashte in Monaco in de eerste vrije training en kon daarom ’s middags geen meter rijden. Niet raar dat de HRT-coureur deze dag zo snel mogelijk wil vergeten.

 

Toch eindigde hij in de eerste vrije training alsnog een seconde voor Narain Karthikeyan. Misschien zegt het ook wat over het klasseverschil tussen de twee coureurs. Liuzzi kan het in ieder geval weinig schelen. Hij baalt van zijn crash.

“Dit was een lastige dag vanwege mijn ongeluk in de ochtend”, vertelde de Italiaan na afloop. “Daardoor kon ik in de tweede training geen meter rijden. Veel heb ik niet te zeggen. De achterkant van de auto had een probleem met de hobbels en in een van mijn ronden raakte ik de achterkant daarom volledig kwijt bij het uitkomen van de tunnel. We konden de auto niet op tijd repareren dus nu kan ik alleen maar hopen dat het zaterdag beter gaat.”

Karthikeyan eindigde in de middagsessie als langzaamste. “De middagtraining was lastig. Vanochtend was de balans in de wagen beter, maar misschien hadden we toen wel een goede run”, vertelt de Indiase coureur over het rondje waarin hij een seconde toegaf op Liuzzi.

“Ik had wat problemen met mijn stoeltje, dus dat moet opgelost worden. Het kostte me wat tijd om aan het circuit te wennen dus echt een goede dag was het niet. We zien wel hoe het morgen gaat”, aldus Karthikeyan, die blijkbaar was vergeten dat er morgen niet gereden wordt.