Bij de start van het nieuwe jaar kent de Formule 1 een unicum: in 2024 blijft de samenstelling van de grid hetzelfde als het jaar ervoor.

Wie in de statistieken van Motorsport Stats duikt, kan zien dat er sinds 1950 voorafgaand aan elk seizoen steeds coureurswisselingen waren. Soms meer, soms minder. Maar een identieke grid kwam in het nieuwe jaar nog nooit voor. Maar van Max Verstappen tot Logan Sargeant, de namen in Bahrein zullen hetzelfde zijn als in Abu Dhabi afgelopen november.


Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Let wel, dat betekent: bij de start van het seizoen. Want wat er tijdens een Formule 1-jaar zoal gebeurt, is andere koek. We zagen het in 2023 met de exit van Nyck de Vries, de blessure van Daniel Ricciardo en daardoor de invalbeurt van Liam Lawson. Zodoende telde de eindstand van het F1-seizoen niet 20, maar 22 coureurs.

Ook gedurende dit jaar zou het zomaar kunnen dat we in de Formule 1 weer invallers zien. Maar bij de start van het seizoen is alles hetzelfde als eind 2023. Na dit jaar zal dat anders zijn: nagenoeg de helft van alle contracten loopt af in 2024. Wellicht dat talenten als Lawson, Theo Pourchaire, Felipe Drugovich en Fred Vesti dan een kans krijgen.


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!