Michael Schumacher verkeert niet meer in coma en heeft het ziekenhuis in Grenoble verlaten. Dat heeft zijn woordvoerder maandagochtend bekendgemaakt.

In een kort bericht heeft Sabine Kehm, al jaren de woordvoerder van Michael Schumacher, bekendgemaakt dat de zevenvoudig wereldkampioen het ziekenhuis in Grenoble verlaten heeft en niet meer in coma verkeert. Waar Schumacher nu naartoe gaat voor zijn verdere herstel blijft geheim.

Het bericht van Kehm is het eerste significante nieuws rond Schumacher sinds de Duitser eind december 2013 bij een ski-ongeluk zwaargewond raakte. Sindsdien trad de woordvoerder vooral naar buiten om geruchten te ontkrachten. Zo zou Schumacher al eerder ontwaakt zijn uit zijn coma, en ook al naar een ander ziekenhuis zijn getransporteerd.

Pas nu is officieel bekendgemaakt dat Schumacher dus niet langer in coma verkeert. Verdere toelichting over de toestand van Schumacher ontbreekt. Wel stelt het bericht dat de verdere revalidatie van Schumacher ‘buiten het zicht van het publiek’ zal plaatsvinden. Er zullen tot nader order geen verdere mededelingen over de toestand van Michael Schumacher gedaan worden.

Update: volgens het Duitse Bild is Schumacher overgebracht naar het Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (CHUV) te Lausanne. Dat is op dertig kilometer afstand van Schumachers woonplaats Gland in Zwitserland.