Daniel Ricciardo moet morgen achteraan starten. In de kwalificatie kon de Australiër geen tijd neerzetten door een probleem met de waterdruk van zijn HRT.

In de vrije training had Ricciardo ook al last van een waterlek, waardoor hij slechts elf ronden kon rijden. “De monteurs probeerden het te verhelpen en ik kon nog even de baan op”, verklaart hij. “Maar in mijn eerste ronde werd ik weer binnengeroepen omdat zich een nieuw probleem aandiende.” 

Ricciardo gaat morgen dus van start met weinig ervaring onder droge omstandigheden op het Koreaanse circuit. “Maar ik weet zeker dat de problemen opgelost kunnen worden en dat ik een goede race kan rijden”, blijft de Australiër optimistisch. “Als we wat kilometers kunnen maken is dat al een vooruitgang ten opzichte van vandaag.” 

Bij Liuzzi ging er voor de verandering eens niets kapot aan zijn HRT. “De auto deed het goed en ik ben blij met de balans”, vertelt de Italiaan. “We moeten alleen proberen te achterhalen waarom het gat naar Timo Glock zo groot is. Morgen worden veel pitstops gemaakt en is het een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn om onze directe rivalen te verslaan.”