Mark Webber kent tot nu toe een vrij ongelukkig seizoen. De Australiër heeft 47 punten achterstand op Sebastian Vettel door een reeks incidenten. Dieptepunt van het seizoen voor Webber is het negeren van de teamorder van Vettel die zo ‘zijn’ overwinning stal. Tijd voor de Australiër om zich te herpakken in Monaco waar hij al twee keer won.

“Monaco heeft me altijd al gelegen”, vertelt Webber. “Ik won hier in de Formule 3000 en al tweemaal in de Formule 1. Het is geen makkelijke baan, maar ik voel me er altijd prettig. Da komt denk ik door mijn ervaring op het stratencircuit in Adelaide in de Formule Ford. Op Singapore na liggen eigenlijk alle stratencircuits me wel. Ik kan hier een goed resultaar neetzetten.”

In de afgelopen drie jaar won Webber tweemaal in Monaco. Hij is daarmee, samen met Fernando Alonso, de enige coureur op de grid die de race vaker dan één keer won. Na zijn treurige seizoensstart is het voor het de Australiër het moment om te bewijzen dat hij nog wel degelijk mee kan doen. Ook omdat de geruchten over het vervangen van Webber na dit seizoen steeds grotere vormen beginnen aan te nemen.

“Het is nu erop of eronder voor Webber”, vertelt Christan Horner, teambaas van Red Bull. “Net als iedere coureur heeft ook Webber de druk van het presteren. Hopelijk kan hij in Monaco een goede race neerzetten. Als hij aantoont hoe goed hij is, kunnen we nog langer met hem door. Voorlopig is er nog niets beslist over het stoeltje van volgend jaar. Dat doen we pas na de zomer.”