Mark Webber start morgen slechts als vierde. Een fout in zijn laatste ronde zorgde ervoor dat hij niet in de buurt van teamgenoot Sebastian Vettel kon komen.

 

De Australiër ging veel te wijd door de eerste bocht. Hij moet hierdoor, naast rivaal Vettel, ook de Ferrari’s van Fernando Alonso en Felipe Massa voor zich dulden. Webber nam na afloop de schuld op zich voor de teleurstellende kwalificatie.

“Ik stuurde de eerste bocht iets te wijd in waardoor ik de racelijn niet kon volgen”, aldus de Red Bull Racing-coureur na afloop tegenover de camera’s van de BBC. “Het was mijn fout. Ik verloor hierdoor een plaats. Aanvankelijk stond ik derde maar Massa pakte in zijn laatste ronde een plek van me af. Zonde: het was niet mijn beste kwalificatie en in de race moet ik er meer van maken.”

De Australiër was niettemin wel blij dat Vettel alsnog voor een feestje bij Red Bull zorgde. Ook al was het verschil met Alonso minimaal. “Ik verwachtte al dat het veld dicht bij elkaar zou zitten. Dit is een kort rondje. Het was mooi geweest als ik vooraan had gestaan maar Sebastian heeft het prima gedaan door de snelste tijd te rijden. Zo is het toch nog een goede dag voor het team.”