Oud-Formule 1-coureur Mark Webber verwacht dat Red Bull dit seizoen zal ‘blijven domineren’ en is er dan ook van overtuigd dat Max Verstappen dit jaar opnieuw wereldkampioen zal worden.

Verstappen heeft sinds zijn uitvalbeurt in Australië 150 van de 164 beschikbare punten veroverd en staat nu ook comfortabel bovenaan in het kampioenschap. De Nederlander heeft 175 punten achter zijn naam staan, teamgenoot Sergio Pérez staat tweede met een achterstand van 46 punten.

Voor oud-Red Bull-coureur Mark Webber staat dan ook vast: “Red Bull zal dit kampioenschap blijven domineren”, zegt de Australiër tegen The Guardian. “Zij hebben een auto met een erg goed downforceniveau en deze presteert op alle bandencompounds.”

Lees ook: Verstappen blijft op zijn hoede voor Ferrari: ‘Red Bull moet blijven verbeteren’

“Het is als een tennisser op alle ondergronden of een golfer op alle holes, kort, lang, chippen, putten, driven,” vergelijkt Webber, “de Red Bull kan alles. Red Bull heeft op dit moment een antwoord op alles. Max kan het met nog drie races te gaan afmaken.”

Dit seizoen heeft Pérez zijn waarde voor het team getoond en hij is op dit moment als nummer twee in het kampioenschap de grootste titelconcurrent van Verstappen, al verwacht Webber dat de regerend wereldkampioen over een heel seizoen beter zal presteren.

“Ik mag Sergio graag, maar in de loop van het seizoen zal Max wel een manier vinden om veel meer punten bij elkaar te rapen”, zegt Webber. “In Azerbeidzjan reed Max weg van iedereen, het was een zeer nadrukkelijke zege. In Canada was er regen, was het droog, koud en tricky: Max was dat hele weekend fenomenaal”, besluit de oud-Formule 1-coureur.