*

Weekend van vele gezichten voor Ricciardo: ‘Nu 12 uur terugvliegen met helemaal niets’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

22 september 2019 17:51

Weekend van vele gezichten voor Ricciardo: ‘Nu 12 uur terugvliegen met helemaal niets’

Het weekend was voor Daniel Ricciardo er één van meerdere gezichten, ook zijn race kende hoge pieken en diepe dalen. “In het begin heb ik echt genoten, zoveel plezier heb ik dit jaar nog niet gehad.” 

De Australiër kwalificeerde zich als achtste maar moest achteraan beginnen omdat zijn MGU-K teveel vermogen had geleverd. “Daar ben ik echt genaaid. Als het zich voortdurend had voorgedaan waardoor ik elk rondje er voordeel van had gehad, had ik het begrepen. Maar het gebeurde één keer tijdens een rondje in Q1 dat niet eens van invloed is geweest op mijn resultaat, één milliseconde.”

“Ik had gehoopt op gezond verstand, zoals met track limits waarbij het rondje geschrapt wordt. Maar zij dachten er anders over, daar heb ik wel mijn mening over maar laat ik dat niet hardop uitspreken. Mijn weekend is daardoor verpest. Nu moet ik morgen 12 uur terugvliegen met helemaal niks”, om er sarcastisch aan toe te voegen: “Misschien betalen ze nog voor mijn stoel.”

Lees ook: Daniel Ricciardo uit kwalificatie geschrapt na overtreding motorreglement

De één na de ander werd door Daniel Ricciardo opgepakt. Foto: Motorsport Images

Ricciardo wist zich uiteindelijk sterk naar voren te knokken: “Dat was echt genieten, ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen met het laat inremmen. Dat ging als vanouds. Ik had in eerste instantie niet verwacht zo snel naar voren te komen maar ik kreeg het momentum.”

Tot hij zich vergaloppeerde bij een inhaalactie op de veel langzamere Antonio Giovinazzi. “Ik had niet echt gevoel dat één van ons daar schuld had. Het is een stratencircuit, er is weinig ruimte. Ik had wat wielspin bij het uitkomen, misschien dat dat heeft meegespeeld. Het was jammer, ik geef Antonio verder niet de schuld. Ik moet het ook nog terugkijken. De safety cars daarna hielpen ook niet mee.”

Lees ook: Vettel verslaat Leclerc dankzij tactisch schaakspel in Singapore

Lees meer over

Renault Ricciardo