Er is dit jaar één ding waaraan Pastor Maldonado geen gebrek heeft: uitvalbeurten. Ook in Spanje haalde de Venezolaan de finish niet.

De race begon nog goed voor Maldonado, die vanaf de twaalfde startplaats al snel de top tien binnenreed. Daarna verpestte een gebroken wing end plate aan zijn achtervleugel het feestje. “Het ging heerlijk, totdat ik vanwege de schade een extra stop moest maken”, vertelt Maldonado. “Dat gooide alles overhoop.”

Na de pitstop, waarin het team de gebroken end plate maar gewoon helemaal van de E23 af trok, reed Maldonado rond buiten de punten. Om materiaal te sparen trok het team hem ten slotte in de 43e ronde terug. De coureur blijft optimistisch: “We hebben elke race het tempo om punten te scoren, dus dat gaat vanzelf gebeuren. Ik kijk uit naar Monaco.”

Grosjean

Bij Romain Grosjean was er meer reden tot blijdschap. De Franse coureur werd achtste, en reed zo voor de derde keer op rij in de punten. Niet zonder slag of stoot: bij zijn pitstop schoot Grosjean door, zodat een paar monteurs door de Lotus geraakt werden.

“Gelukkig is er niemand gewond geraakt”, zegt Grosjean over dat moment. “De achterbanden waren erg versleten, en ik kon gewoon niet meer op tijd stoppen. Het was een eng moment, ook voor de monteurs. Ze hebben nog wel een biertje van me tegoed!”

Ook een haperende versnellingsbak vormde een hindernis voor Grosjean. “Er gebeurde genoeg, want ik verloor ook nog eens mijn vierde versnelling”, vertelt hij. “Dat maakte het er niet makkelijker op. Maar al met al mogen we trots zijn op wat we vandaag bereikt hebben.”