Het team van Lotus heeft na vier races nog altijd niet gescoord. Romain Grosjean leek in China in staat de hatelijke nul van het scorebord te krijgen, maar viel uit met een defect aan zijn versnellingsbak.

Grosjean begon de race als tiende en leek op het vinkentouw te zitten voor een klassering bij de eerste tien, wat Lotus haar eerste punt(en) had kunnen opleveren, maar de Fransman moest de strijd halverwege de race staken.

“Ik verloor op een gegeven ogenblik de vierde versnelling, waarna het probleem vervolgens steeds erger werd en er uiteindelijk geen één versnelling meer werkte”, treurt Grosjean na.

“Daarvoor deden we echter mee om de negende plek en dus om de punten, hetgeen een goede stap vooruit is vergeleken met de vorige races. Dat we het einde niet hebben gehaald is jammer, maar hopelijk komt het nu tijdens de volgende race – in Spanje – van een puntenfinish.”

Maldonado
De punten waren ver buiten bereik van teamgenoot Pastor Maldonado, al is dat ook niet verwonderlijk aangezien hij – na de kwalificatie van gisteren door een versnellingsbakprobleem in zijn geheel te hebben gemist – als laatste aan de race moest beginnen.

“Het was niet mijn beste wedstrijd, maar ik heb in ieder geval de finish gehaald”, zo bekijkt de Venezolaan het van de zonnige kant. “Ondanks dat de snelheid er niet echt in zat en we vooral op de rechte stukken veel te kort kwamen, heb ik bovendien alsnog aardig wat plekjes kunnen goedmaken”, aldus de uiteindelijke nummer veertien.