Het team van Mercedes heeft bekendgemaakt dat een tweede teamlid positief heeft getest voor corona. Naast deze medewerker, zijn nog vijf andere teamleden in isolatie geplaatst. Vanuit Engeland worden inmiddels zes versterkingen ingevlogen.

Deze tweede positieve test volgt op een eerdere positieve test die Mercedes donderdag bekendmaakte. Toen ging het om één medewerker. Naar aanleiding daarvan is het hele team opnieuw getest. Eén teamlid testte daarbij positief, bij een ander was de uitslag niet eenduidig.

Lees ook: Teamlid Mercedes test positief op coronavirus, ‘wordt afgehandeld volgens FIA-protocol’

Het laatstgenoemde teamlid wordt opnieuw getest, maar deze beide Mercedes-medewerkers zijn alvast geïsoleerd. Hetzelfde geldt voor nog eens vier andere personeelsleden die in nauw contact hebben gestaan met de eerste twee.

Mercedes heeft zo ineens zes teamleden die niet beschikbaar zijn. Om die reden worden er zes vervangers vanuit Engeland ingevlogen naar Duitsland voor de Grand Prix op de Nürburgring. Mercedes benadrukt nauw samen te werken met de FIA in de aanpak en afwikkeling van deze zaak.

Lees ook: Dit zijn de reservecoureurs in geval van een coronabesmetting