Sluiten we het seizoen af met overdag zon en ’s avonds nog aangename temperaturen in Abu Dhabi? Je zou het op voorhand wel verwachten. Of hangt er wellicht toch een verrassing in de lucht tijdens de slotrace? Bij deze, het weerbericht voor de GP Abu Dhabi.

Vrijdag 24 november

Het raceweekend begint lekker warm. Met 29 graden is het tijdens de eerste vrije training nog net niet tropisch te noemen. Het is overwegend zonnig en er staat een licht briesje vanuit het noorden. De temperatuur zakt in de tweede vrije training een beetje: 26 graden.

Zaterdag 25 november

Opnieuw droog, alleen in de ochtend mogelijk wat wolkenvelden. De wind is zwak en komt opnieuw uit het noorden. De dag is wat dat betreft een kopie van de vrijdag. Opnieuw wordt het in de eerste sessie 29 graden (derde vrije training) en in de tweede sessie 26 graden (kwalificatie).

Zondag 26 november

Komt er dan op zondag een verkoelend buitje? Welnee, natuurlijk niet. De kans op neerslag bedraagt volgens het officiële FIA-weerbericht om precies te zijn 0 procent. Duidelijke taal derhalve. Wind speelt geen rol en het kwik stijgt gedurende de race tot zo’n 26 graden.

Lees hier alles over de GP Abu Dhabi: tijdschema, historie en achtergronden


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik op de Grand Prix van Abu Dhabi