Afgelopen vrijdag zag het er even dreigend uit boven Albert Park, maar bleef het bleef droog en ook op zaterdag was er in Melbourne geen spatje regen te bespeuren. Sterker nog, de ondergaande zon zorgde tegen het einde van de kwalificatie van de Australische Grand Prix voor behoorlijk wat frustratie bij de coureurs.

Die kwalificatie startte om 16:00 uur lokale tijd. Tegen het einde van de sessie scheen de laagstaande zon de coureurs recht in het gezicht en dat leverde behoorlijk wat hinder op. Ook zondag tegen het einde van de race – die om 15:00 uur lokale tijd begint – moet er rekening worden gehouden met de verblindende zon.

Weerbureau Weerplaza.nl voorspelt namelijk slechts enkele wolkenvelden, maar vooral veel zon en een temperatuur van een graad of 28 bij de start van de race. Met 4 Bft staat er flink wat wind, maar de Formule 1 heeft daar op het redelijk beschutte Albert Park Street Circuit weinig last van. De kleine kans op een regenbui waar eerder nog rekening mee werd gehouden, is geslonken tot vrijwel nul. Regionaal komt er wat licht buien voor, maar Melbourne blijft daarbij gespaard.

Motorsport Images

Tijdschema

Het tijdsverschil tussen Australië en Nederland is acht uur. De race begint om 7:00 uur Nederlandse tijd. In Melbourne is het dan 15:00 uur.