Na een droog weekend in Italië reist de Formule 1 af naar Monaco voor de gelijknamige Grand Prix. De dwergstaat is het strijdtoneel voor een van meest prestigieuze evenementen op de kalender. Vorig jaar werd de race nog opgeschrikt door hevige regenval – houden de coureurs het dit jaar droog, of kunnen die intermediates weer worden afgestoft? Bekijk hier het weerbericht voor de GP van Monaco.

LEES OOK: Tijdschema GP Monaco: Zo laat beginnen de sessies

Op de mediadag in aanloop naar het weekend kwam het nog met bakken uit de lucht in Monte Carlo. Maar waar de donderdag compleet in het water viel, lijkt het op vrijdag redelijk droog te blijven. Met een maximale temperatuur van 20 graden Celcius en genoeg zonneschijn is het dan ook goed toeven voor de Monegasken. Tijdens het raceweekend belooft het ook goed weer te worden. Waar de eerste weerberichten regen voorspelden tijdens de kwalificatie, zou het nu droog moeten blijven.

Weerbericht GP Monaco

Op vrijdag, wanneer de eerste vrije trainingen op het programma staan, wordt het maximaal 20 graden in Monaco. Het kan een beetje bewolkt zijn boven het circuit en ’s middags zou er misschien een buitje kunnen vallen. De FIA houdt met name tijdens de tweede vrije training rekening met zo’n 80% kans op neerslag. Op zaterdag – waneer die o zo belangrijke kwalificatie moet worden afgewerkt – blijft het echter droog.

Tenslotte zal het ook tijdens de race waarschijnlijk droog blijven. Met een halfbewolkte lucht en een temperatuur van maximaal 20 graden Celsius is het heerlijk weer tijdens de Grand Prix. Misschien dat een enkele druppel roet in het eten gooit, maar voorlopig is de kans op neerslag slechts 5%.


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!).