Na een valse start op vrijdag met een om technische redenenen afgeblazen eerste vrije training en een hoosbui aan het einde van de tweede sessie, krijgen de coureurs zaterdag nog één uur de tijd om hun wagens optimaal af te stellen voor de Grand Prix van Canada.

De tweede vrije training op vrijdagmiddag begon droog, maar gedurende de sessie dreef de wind steeds dreigender wolken in de richting van het Circuit Gilles Villeneuve. Vijf minuten voor het einde van de sesie gingen opeens de hemelsluizen open en veranderde het circuit direct in een wildwaterbaan. Of dat scenario zich zaterdag herhaalt is de vraag die de hele paddock bezighoudt.

VIDEO: Hemelsluizen openen zich boven Circuit Gilles Villeneuve

De zaterdag begint bewolkt, maar in de loop van de dag klaart het iets op en breken ook enkele zonnige perioden aan. Waar de kans op regen vrijdagmiddag op 60 procent lag, daar is die kans zaterdag gedaald tot 40 procent. Iets minder dus, maar vrijdag hebben we kunnen zien wat er in korte tijd aan regen kan vallen in Montreal. De temperatuur piekt in de kwalificatie op 23 graden.

Grand Prix van Canada: het complete tijdschema

Zondag 18 juni

Opnieuw een bewolkt begin van de dag en opnieuw trekt de lucht in de daaropvolgende uren wat open. in de ochtend is er een kans op een verdwaalde bui, maar in de middag neemt die kans af tot 20 procent. De temperatuur? 22 tot 23 graden.

De extra dikke Vaderdag editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel, maar kan ook online worden besteld. In deze uitgave alles over de door Max Verstappen gewonnen GP’s van Monaco en Spanje en volop boeiende verhalen, reportages ter plaatse, en exclusieve interviews. Met onder meer:

  • ExclusiefWin de laatste kaarten voor de Max Verstappen Tribune in Spa
  • Reportage: Max Verstappen, onaantastbaar in Monaco en Spanje
  • Achtergrond: Seychelle de Vries is meer dan de zus van Nyck
  • Interview Franz Tost: Ik heb lak aan diplomatie
  • Extra: Megaposter Max Verstappen
  • Het allermooiste beeld van Peter van Egmond

Gratis verzending in Nederland!