Zoals je mag verwachten verloopt de eerste Grand Prix van het jaar droog en warm. De seizoensopener vindt namelijk plaats in Bahrein. Bloedheet is het echter niet, voorspelt Weerplaza.

De formule-1 weekenden in het Midden-Oosten vinden plaats in maart of juist in november en dat is niet voor niks. Wanneer ze zouden worden georganiseerd in de periode mei tot en met september zou het veel heter zijn met mogelijk maxima van 40 graden.

In maart ligt de maximumtemperatuur in Bahrein veelal tussen 25 en 28 graden en komend weekend is dit niet anders. Klimatologisch gemiddeld valt er op twee dagen regen in maart en dit jaar zal dit niet tijdens het eerste weekend zijn.

Zonnig weer, race na zonsondergang

Het raceweekend verloopt zonnig met hooguit hier en daar een onschuldig stapelwolkje. De wind houdt zicht rustig en het wordt 26 tot 29 graden.

De warmste dag lijkt de racezondag te worden met 29 graden en deze maximumtemperatuur valt in de loop van de middag. De race vindt echter plaats in de avond. De start is vlak na zonsondergang en de temperatuur ligt tijdens de race rond 23 graden.

Tijdschema Grand Prix van Bahrein: Zo laat beginnen de sessies

Het asfalt zal overdag door de felle zon (UV-index 9 midden op dag) heel heet worden en tijdens de race afkoelen. Hiermee moet rekening worden gehouden met betrekking tot de bandenstrategie.