In Miami begint om 18:30 uur Nederlandse tijd (12:30 uur ter plaatse) de derde vrije training voor de Miami Grand Prix, om 22:00 uur (16:00 uur) gevolgd door de kwalificatie.

Wat het weer gaat doen vandaag? Vermoedelijk houden we het in de trainingssessie sessie nog wel droog, maar er is een kleine kans dat er in de loop van de middag en onweersbui ontstaat en dat kon weleens een druppel regen met zich meebrengen. De kans hierop ligt even na afloop van VT3 op zo’n 20 procent, maar loopt richting de kwalificatie op naar 40 procent. De (zee)wind ligt rond kracht 3 en de temperatuur is opnieuw een graad of 31.

Zondag

Op zondag zou het weerbeeld weleens kunnen afwijken van de voorgaande dagen. De laatste voorspellingen laten een bewolkte dag zien met 60 procent kans op een onweersbui met neerslag voorafgaand en tijdens de race. Ook op deze dag is de luchtvochtigheid hoog (80 procent) en dat, gecombineerd met een temperatuur van rond de 30 graden, maakt de race tot een uitputtingsslag.

Tijdschema Miami GP: starttijden van alle sessies op het Miami International Autodrome

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel. In deze extra dikke Classic Special boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews over 100 jaar Grand Prix-racing.