Na een droomweekend in Oostenrijk verwacht Wehrlein niet dat het op Silverstone net zo goed zal gaan. Daarvoor gaat de Manor volgens de Duitser te agressief met de banden om.

“In Oostenrijk slaagde we er beter in om de banden te managen”, meldt Wehrlein na de tweede vrije training waarin hij de zeventiende tijd noteerde. “Hier kampen we weer met de bandenproblemen waar we in de races vóór Oostenrijk ook zo vaak mee te maken kregen.”

Wat dat betekent voor het het verdere loopt van het weekend, weet Wehrlein nog niet: “Nee, daarvoor moeten we de derde vrije training even afwachten. Als we daarin nog wat progressie weten te boeken, denk ik dat we het Renault en Sauber moeilijk kunnen maken.”

Rio Haryanto begon de dag wat hem betreft goed, maar in de middag sloeg men het verkeerde pad in wat de afstelling van de auto betreft: “De veranderingen die we doorvoerden pakten niet zo goed uit. Daardoor weten we echter wel dat we in de eerste vrije training al in de goede richting werkten.”

Haryanto hoopt uiteraard op een goed weekend op wat het team beschouwt als hun thuisbaan: “We weten tijdens de race pas hoe die voor ons uitpakt, maar kijkend naar de lange runs van vandaag, denk ik dat we ons moeten kunnen meten met Renault en Sauber.”