Pascal Wehrlein verbaasde vriend en vijand door in Bahrein zijn Manor op de zestiende plaats te kwalificeren. De jonge Duitser is maar wat blij met dat resultaat.

Zondag starten zowel beide Saubers als beide Renault, én teamgenoot Rio Haryanto achter Wehrlein. Hij was ruim 1,3 seconde sneller dan de Indonesiër. Op eigen kracht meevechten met het middenveld – Manor had er vorig jaar alleen van kunnen dromen, en dat weet Wehrlein.

“Ik ben ongelofelijk blij”, zegt de coureur. “Wat een verschil met Melbourne. Jammer dat we Q2 hebben gemist, maar het is fantastisch om zo dichtbij de rest te zitten. Het is een goede uitgangspositie. Ik hoop dat ik net zo goed kan starten als vorige keer, en dat ik kan blijven vechten met de auto’s om me heen.”

Haryanto voorlaatste

Haryanto is minder tevreden. “Ik ben behoorlijk teleurgesteld met mijn kwalificatie.” De Manor-rijder klaagt dat hij net als in Australië maar tijd had voor één snelle ronde. “Daar wist ik niet voldoende uit te halen.”

“Tijdens de vrije training was onze racesnelheid goed”, vervolgt Haryanto. Hij heeft dus ondanks zijn niet al te riante startplek nog wel zin in de race, maar kijkt stiekem al vooruit naar de Grand Prix van China. “Er zit meer in mijzelf en in de auto, dus we moeten zorgen dat we tegen die tijd het kwalificatieformat helemaal onder de knie hebben. Dan zien we wel wat er gebeurt.”