Halverwege Q1 leek Pascal Wehrlein even voor een verrassing te zorgen, door bij zijn thuisrace Q2 van de kwalificatie te halen. Dat lukte uiteindelijk echter net niet.

Na de eerste reeks runs in Q1, stond Wehrlein dertiende. Naarmate de tijd wegtikte, zakte hij echter verder weg. Een laatste vliegende ronde was daarbij net niet genoeg: Wehrlein was anderhalve tiende te traag.

“We zaten er zo dichtbij! Ik ben ondanks dat het niet is gelukt, wel gewoon erg blij met mijn kwalificatie, want we zijn een Toro Rosso en de Saubers voorgebleven”, vertelt Wehrlein, die als zeventiende mag starten.

Wehrlein werd in de slotseconden van Q1 nog op de tijdenlijsten gepasseerd door de Renaults: “Die zijn sterker in de derde sector, daar komen wij wat downforce te kort.”

“Het belangrijkste is echter dat we de Saubers voor zijn gebleven”, benadrukt de coureur die hoopt dat het zondag in zijn thuisrace ‘nog beter’ gaat: “Hopelijk helpt een goede start me gelijk op weg, ik kan niet wachten!”

Haryanto
Voor Wehrlein is de race op Hockenheim bijzonder omdat het zijn thuiswedstrijd is. Voor teamgenoot Rio Haryanto is het misschien wel zijn laatste, wegens sponsorperikelen.

Haryanto kwalificeerde zich als twintigste, al profiteert hij – net als Wehrlein overigens – van de gridstraf van Romain Grosjean. Haryanto schuift een plekje op en mag als negentiende beginnen.

“Ik ben erg blij”, meldt Haryanto. “We werden met elke run sneller. Het zat dicht bij elkaar, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan. We staan voor de Saubers en onze race pace lijkt goed, dus hopelijk wordt de race dat ook.”