Pascal Wehrlein blikt terug op een geslaagde eerste trainingsdag in Oostenrijk. Teamgenoot Rio Haryanto kwam wat moeizamer op gang, maar stelt uiteindelijk ook content te zijn.

Pascal Wehrlein stuurde zijn Manor MRT05 in de ochtend naar een fraaie zestiende tijd. Het ging naar eigen dan ook echt lekker: “Alles viel op zijn plek. Natuurlijk hadden we ’s middags ook nog wel wat meer meters willen maken, zodat we ons programma konden voltooien, maar uiteindelijk ondervindt iedereen evenveel hinder van zo’n regenbui.”

“We hebben nog geen run gedaan op de ultrasofts, maar op dit moment ben ik gewoon al heel tevreden met de auto, met name de auto waarover ik aan het eind van de dag beschikte.”

Rio Haryanto viel in de eerste vrije training vooral op door een spin. “Mijn eigen fout”, oppert de Indonesiër. “Ik spinde en vernielde daarbij het setje banden van dat moment.”

“Het positieve aan die eerste training was dat de balans van de auto goed was en dus werkten we met vertrouwen richting de tweede vrije training. Pas twintig minuten voor het eind beschikten we over een relatief droge baan, waardoor we ons nog wat konden verbeteren, maar helaas werd mijn run op de ultrazachte band verstoord door de spin van Vettel.”