In alle consternatie rond de aanvaring tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton zou bijna verloren gaan dat Mercedes-protegé Pascal Wehrlein een bijzondere prestatie neerzette. Met zijn Manor kwam hij als tiende over de streep. 

Wehrlein had ook al een uitstekende kwalificatie laten zien, waarin hij de twaalfde startpositie veroverde. Doordat Felipe Massa ontbrak op de startopstelling verkeek Wehrlein zich even op de plek waar hij moest stoppen, maar hij kon nog net op tijd achteruit om zijn eigen startplek in te nemen. De stewards keken de reglementen er op na, maar vonden geen artikel dat verbiedt om achteruit te rijden op de grid.

Met de safety car was Wehrlein minder gelukkig, omdat hij al een stop had gemaakt en na zijn tweede stop op de laatste plek terecht kwam. “Op dat moment was ik wel even teneergeslagen”, vertelt Wehrlein, die gelukkig voor hem wel zijn ronde achterstand ongedaan mocht maken. “Maar ik moest verder. En dat betekende veertig ronden rijden op de softs. Dat ik vanuit die positie nog in de punten ben gekomen is onvoorstelbaar.”

Na wijlen Jules Bianchi in de Grand Prix van Monaco 2014 is het pas de tweede keer dat een Marussia/Manor in de punten eindigt. “Dit is erg belangrijk voor het team”, stelt Wehrlein. “Niet alleen voor onze positie in het kampioenschap, maar het toont aan dat we echt progressie hebben geboekt. Dat is niet altijd zichtbaar voor iedereen, maar deze geweldige dag is een enorme beloning voor al het harde werk in het team.”