De Grand Prix van Hongarije was geen bijzonder spannende race voor Caterham-coureurs Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov, die het weekend in Boedapest desondanks als leerzaam omschrijven.

Een zeventiende en negentiende plaats zijn vrij normale klasseringen voor Caterham, dus beide coureurs benadrukken in hun terugblik op het weekend dan ook bovenal dat het een paar nuttige dagen heeft doorgemaakt in Hongarije.

“Dit was een hele degelijke race voor ons”, meent Kovalainen, vandaag de snelste van de twee Caterham-coureurs. “We maken ons geen illusies over over de performance van onze auto, maar ik was dit weekend wel heel gelukkig met de balans en afstelling ervan.”

“Waar ik ook heel blij mee ben, is hoe goed we de bandenslijtage wisten te beperken en dat we de hele race door een constant tempo hebben weten te rijden.”

Petrov vult aan. Allereerst met een verbeterpuntje, maar daarna heeft ook hij nog wat goeds te melden. “De auto voelde – vreemd genoeg – heel anders aan in de race dan in de kwalificatie en dat moeten we dus onderzoeken, maar het positieve is dat we dit weekend veel hebben opgestoken over wat qua afstelling allemaal wel en niet werkt.”