Teambaas Martin Whitmarsh heeft aangegeven dat hij verwacht dat Serio Pérez ook in 2014 weer voor McLaren rijdt. Daarnaast meldt hij dat het team binnenkort enkele grote namen als technische versterkingen kan aankondigen.

“Ik reken erop dat we er wel uitkomen met Sergio”, zegt Whitmarsh tegen Sky Sports F1 over de contractverlenging van Pérez, die toch wel enigszins onder druk staat bij het team, maar nu dus ogenschijnlijk toch het vertrouwen van de teambaas krijgt.

McLaren – dat naar verluidt ook al rond is met Jenson Button, maar diens aanblijven nog niet officieel wereldkundig heeft gemaakt – is verder genoemd als een mogelijke bestemming voor Sauber-coureur Nico Hülkenberg, maar Whitmarsh wijst dat (vooralsnog?) van de hand. “Nico doet het goed en verdient een zitje bij een groot team, maar op het moment zijn we niet met hem in gesprek.”

Versterking
McLaren zit ondertussen wel aan de onderhandelingstafel met belangrijke technische spelers van andere teams, zo geeft Whitmarsh aan in gesprek met Autosport.

“We zijn sowieso continu bezig de technische afdeling van ons team te versterken, en zeker tijdens een tegenvallend seizoen als dit is dat iets waar we druk mee in de weer zijn.”

“We hebben dit jaar al aardig wat nieuwe mensen binnengehaald, maar we hebben achter de schermen ook nog een aantal aanwinsten gedaan die groot nieuws zullen zijn tegen de tijd dat we ze bekendmaken.”