De Canadees Robert Wickens is op zoek naar een racezitje voor volgend jaar. “Of het een realistische doelstelling is weet ik niet, maar ik doe er mijn uiterste best voor.”

Wickens is als derde man aan het team van Virgin verbonden en mocht afgelopen raceweekend in Abu Dhabi de eerste vrije training voor dat team afwerken.

Gisteren kwam de 22-jarige coureur uit Toronto bovendien in actie voor Renault tijdens de eerste dag van de Young Driver Test, als beloning voor het winnen van de Formula Renault 3.5 World Series. Wickens deed dat zeker niet slecht en liet een derde tijd noteerde.

Vandaag kwam Wickens niet in actie in Abu Dhabi, maar morgen mag hij wel weer aan de bak voor zijn vaste werkgever Virgin, waarna hij vervolgens in Brazilië ook weer een vrije training mag afwerken voor dat team.

De komende weken is Wickens dus onder de pannen in de Formule 1, maar voor daarna is hij nog naarstig op zoek naar een plekje bij een team, en dan bij voorkeur een racezitje.

“Het is mijn doel om ergens een racezitje te bemachtigen”, vertelt Wickens aan GPWeek. “Of het een realistische doelstelling is weet ik niet, dus dat moeten we nog maar zien, maar ik ga er in ieder geval mijn uiterste best voor doen.”

Door zijn link met Virgin-aandeelhouder – en vanaf 2012 ook naamgever – Marussia, lijkt een zitje bij dat team de meest logische optie. Volgens de meest recente geruchten heeft de Fransman Charles Pic er echter al getekend, terwijl Timo Glock nog voor langere tijd bij het team onder contract staat. Zijn kans op een plekje aldaar lijkt dus verkeken.

Mocht het hem daarom niet lukken een racezitje te vinden, dan neemt Wickens eventueel ook wel genoegen met een rol als testrijder, zo legt hij uit: “Ik wil namelijk gewoon doen wat het beste is voor mijn loopbaan, dus ik overweeg elke mogelijkheid en streep niets bij voorbaat af. Alles is mogelijk, dus het is ook niet uitgesloten dat ik een jaar als testrijder aan de slag ga of het in de GP2 ga proberen.”