Van donderdag tot en met zondag vindt de tweede wintertest van 2015 plaats, dit keer in Barcelona, op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Formule 1 zet voor je op een rijtje wie er wanneer in actie komt.

De Nederlander Max Verstappen trapt komende donderdag af voor zijn team Toro Rosso. De jongeling moet op vrijdag dan de eer laten aan teamgenoot Carlos Sainz, maar op zaterdag zal Verstappen weer in de STR10 plaatsnemen, alvorens deze voor de laatste dag aan Sainz te laten.

De teams van Williams en Lotus hebben aangegeven hun testrijders aan het werk te zetten: Susie Wolff rijdt op de openingsdag voor Williams, terwijl Lotus ervoor kiest om Jolyon Palmer op vrijdag zijn eerste kilometers met haar E23 te laten maken.

De topteams Mercedes, Red Bull, Ferrari en McLaren doen het met hun gewone rijdersduo’s, net als Sauber en het eerder genoemde Toro Rosso. Force India, dat met haar 2014-auto naar de test komt, heeft de taakverdeling inmiddels ook rond. Mercedes-testcoureur Pascal Wehrlein neemt twee dagen voor zijn rekening, terwijl Nico Hülkenberg en Sergio Pérez de overige twee dagen eerlijk verdelen.

Team Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
Mercedes Lewis Hamilton Nico Rosberg Lewis Hamilton Nico Rosberg
Red Bull Daniel Ricciardo Daniel Ricciardo Daniil Kvyat Daniil Kvyat
Williams Susie Wolff Valtteri Bottas Felipe Massa Massa & Bottas
Ferrari Kimi Räikkönen Kimi Räikkönen Sebastian Vettel Sebastian Vettel
McLaren Jenson Button Jenson Button Fernando Alonso Fernando Alonso
Force India Pascal Wehrlein Sergio Pérez Pascal Wehrlein Nico Hülkenberg
Toro Rosso Max Verstappen Carlos Sainz Max Verstappen Carlos Sainz
Lotus Pastor Maldonado Jolyon Palmer Pastor Maldonado Romain Grosjean
Sauber Felipe Nasr Marcus Ericsson Marcus Ericsson Felipe Nasr