Lees hier de interessantste reacties van de coureurs op de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk.

Lewis Hamilton (Mercedes), pole position: “Het ging niet slecht. De kwalificatie is altijd lastig. In Q1 en 2 deed ik het goed, in Q3 was ik minder. Het is geweldig om terug te zijn in Frankrijk. Om bij deze Grand Prix op Paul Ricard sinds lange tijd vooraan te starten, geeft een goed gevoel.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 2e: “Ik reed geen slechte ronde, maar ook geen perfecte. Dat krijg ik dit weekend maar lastig voor elkaar. In de tweede training kon ik niet viel rijden, en vanmorgen viel de derde sessie ook in het water. Ik had dus nogal wat in te halen. Dan is de tweede plek niet slecht. De nieuwe motor voelt goed en krachtig. Hopelijk kunnen we daar morgen nog meer bewijs voor leveren.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 3e: “Het is moeilijk om de balans op dit circuit precies goed te krijgen. Bij mijn laatste poging probeerde ik te pushen, maar ik wilde te veel. Dan ga je van de lijn en verlies je juist tijd. Ik wist dat ik met een geweldige ronde misschien kans zou maken, maar dat gebeurde niet. Ik ben wel blij met deze derde plaats, in de race maken we zeker een kans. Het is in elk geval leuk om hier terug te zijn. Normaal is het hier wat grauw, maar nu komt het tot leven met al die kleuren.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), 5e, tegen Ziggo Sport: “Het was een beetje een hulpeloze sessie. Gisteren reed Max met minder downforce, en ik met meer. Na de regen van vanmorgen besloot ik de setup van gisteren weer toe te passen. Toen had ik veel onderstuur, daar konden we niet veel meer aan doen. Ik had meer in me vandaag, maar ik was beperkt. Dan gooi je er nieuwe banden op en hoop je op een wonder, maar dat gebeurde niet. Als het morgen regent, kunnen we nog wat doen. Maar als het droog is, hebben we echt een goede start nodig.”

Kimi Räikkönen (Ferrari), 6e, tegen Ziggo Sport: “Het ging goed, tot de laatste sessie. In m’n laatste ronde was ik snel, tot ik dwars ging in bocht 11. Daarna werd het niks meer. Kijken hoe de keus voor de rode band gaat uitpakken morgen.”

Charles Leclerc (Red Bull), 8e, tegen Ziggo Sport: “Ik ben ontzettend blij, het is ongelofelijk. Gister hadden we het heel moeilijk, maar vandaag zijn we heel goed terug gekomen. Ik had nog nooit in mijn carrière zo’n groot verschil tussen twee dagen. Het team begreep uitstekend wat ik wilde. In de meeste bochten had ik een geweldige auto. P8, het is te gek.”

Fernando Alonso (McLaren), 16e, tegen Ziggo Sport: “Het is natuurlijk teleurstellend dat we Q2 niet hebben gehaald. We hebben gedaan wat we konden, maar ons tempo was niet goed genoeg. Hopelijk kunnen we morgen plekken goedmaken. Meestal zijn we matig op zaterdag, gemiddeld P13 geloof ik. Maar elke race waarin we de finish haalden, hebben we punten gepakt. Hopelijk morgen ook.”