Lees hier de interessantste reacties van de coureurs na de Grand Prix van Canada.

Sebastian Vettel (Ferrari), 1e:
“Je kunt deze overwinning inderdaad wel als perfect omschrijven. Echt ongelofelijk. Dit is een speciale plaats voor Ferrari en om dan zo’n race te rijden is geweldig. Om hier te winnen voor Ferrari nadat het team hier flink wat jaren niet had gewonnen, is super. Het is ook mooi zoveel blije mensen te zien, die vanavond wat te vieren hebben. De zege is een mooie manier om Gilles Villeneuve hier te eren, nadat zijn zoon Jacques voor de race al wat rondjes met Gilles’ oude Ferrari reed, dat was ook een emotioneel moment. Ik ben vooral blij met de zege, al is het een mooie bijkomstigheid dat ik weer aan kop ga in het WK, maar daar kijk ik nog niet echt naar want dat duurt nog lang.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 2e:
“Ferrari was hier in de race vanaf de eerste ronde gewoon sneller en Sebastian controleerde de race zodoende. Wij zaten op het eind bijna door de brandstof heen en daarom kon Verstappen nog in de buurt komen. De tweede plek was verder het maximale, al had het ook anders kunnen zijn als we van pole waren vertrokken. Ik ben er daarom blij mee dat we vandaag het onderste uit de kan hebben gehaald, maar ben er uiteraard niet blij mee dat we achter Ferrari zaten.”

Max Verstappen (Red Bull), 3e:
“Dit was een goede race voor ons. We moesten vrij vroeg naar de pits omdat de hypersoft-banden nagenoeg op waren, maar daarna wisten we het gat naar de jongens voor ons geleidelijk dicht te rijden. We waren op het eind vervolgens heel competitief. Aan de streep scheelde het maar een tiende met Bottas, dus jammer dat het net niet genoeg was.”

Daniel Ricciardo (Red Bull) 4e, tegenover Sky Sports F1:
“Ik ben redelijk tevreden met deze vierde plek. We wisten dat onze strategie agressief was en we hebben er daarmee alles uit gehaald. Ik ben behoorlijk blij dat de auto het het hele weekend heeft volgehouden, en dat we twee punten zijn ingelopen op Lewis. Met de verbeterde motor had ik echter wel wat meer moeite met de driveability van m’n auto. Dat kan beter. Verder reed Max het hele weekend heel goed en ik wil daar niet aan af doen.”

Lewis Hamilton (Mercedes), 5e:
“Ik ben gezien het motorprobleem dat ik had alleen al blij dat ik de finish heb gehaald. Het ging op-en-neer: dan weer slechter, dan weer beter, et cetera. Niet gek ook met een motor die er nu zeven races op heeft zitten. We hadden hier vandaag veel meer punten kunnen verliezen. We moeten er wel echt voor zorgen dat we er volgende keer beter op staan.”

Charles Leclerc (Sauber), 10e, tegenover Sky Sports F1:
“Ik ben super blij. Dit was misschien wel de lastigste race voor ons, gezien het remprobleem waar we in Monaco last van hadden. We hebben daar van geleerd en wisten wat we moesten doen om het te verhelpen. Ik denk dat we het goed gemanaged hebben en ben trots op het team. Verder hebben we vandaag het maximale uit de race gehaald.”

Fernando Alonso (McLaren), uitgevallen,  tegenover Sky Sports F1:
“We moeten absoluut meer performance vinden voor onze auto. Twee weken geleden in Monaco moesten we de strijd staken terwijl we zevende lagen, nu moesten we opgeven terwijl we op plek tien rondreden. Ikzelf vlieg morgen verder naar Le Mans. Dat wordt een hele andere ervaring en hopelijk een goede race. Daar concentreer ik me nu op.”

Lance Stroll (Williams), uitgevallen, tegenover BBC Radio5 Live:
“Ik heb niks overgehouden aan de botsing met Brendon Hartley. Ik had een goede start, won wat plekken en zat in bocht vijf naast Brendon. Toen begon de auto ineens erg te glijden. Ik probeerde het te corrigeren, maar er was weinig ruimte. Toen ik de auto had opgevangen, raakten wel elkaar al en kwam hij in de muur terecht. Niet ideaal, maar zo gaat het soms in het racen.”

Christian Horner (teambaas Red Bull), tegenover Ziggo Sport:
“Het was een sterk weekend van Max. Hij was in elke sessie competitief. Als we bij de start voorbij Bottas waren gekomen, had hij hem denk ik verslagen. Op deze baan is als team derde en vierde finishen, en voor Hamilton en Räikkönen, een goede prestatie en het is een goede hoeveelheid punten. Van Max was het zoals gezegd een goed weekend en hopelijk is dit het begin van een reeks goede resultaten.”

Toto Wolff (teambaas Mercedes), tegenover ORF:
“Echt een shitresultaat voor ons. Dit weekend stond voor ons bol van de kleine foutjes. Bij mij overheerst het gevoel dat we het echt beter moeten doen. We vallen nu op elk vlak wat terug. Dit was een baan waarop we de maximale score hadden moeten behalen, in plaats van aan schadebeperking te doen.”