Lees hier de interessantste reacties van de coureurs op de Grand Prix van Spanje.

Lewis Hamilton (Mercedes), winnaar: “Vandaag voelde ik eindelijk de synergie tussen de auto en mijzelf die ik het hele jaar nog niet heb gevoeld. Het team heeft fantastisch werk geleverd, ik ben trots op iedereen. Het bestuur van Mercedes is hier aanwezig, dus het mooi ze zo te kunnen bedanken voor hun steun. Ook de fans waren weer geweldig zoals altijd.”

Valtteri Bottas (Mercedes), 2e plaats: “Natuurlijk wilde ik strijden om de overwinning, maar voor het team was dit een goede race. De auto was geweldig en het team heeft de strategie ook perfect aangepast op de situatie. Ik had niet gedacht dat een éénstopper mogelijk was, maar het is gelukt. Zolang we als team zo verder gaan, komen de zeges voor mij ook.”

Max Verstappen (Red Bull), 3e plaats: “De auto presteerde heel goed. Het is hier lastig inhalen, maar ik kon goed bij iedereen in de buurt blijven. Ik had wat geluk dat Kimi Räikkönen uitviel, maar we gingen ook heel goed met de banden om en dat heeft ons de derde plaats bezorgd. Valtteri Bottas kon ik niet meer bijhalen, daarvoor was het gat iets te groot, maar ik moest alles blijven geven, omdat ik Sebastian Vettel achter me aan had. En het was ook even afwachten hoe de voorvleugel zich zou houden na de schade. Hij ziet er niet meer zo mooi uit, maar het is goed afgelopen.”

Sebastian Vettel (Ferrari), 4e plaats: “Al in de eerste stint hadden we in de gaten dat we niet snel genoeg waren. We konden Lewis niet volgen en Valtteri kon ons te makkelijk bij blijven. We deden ons best, maar de éénstopstrategie pakte niet goed uit. We hebben goede weekends gehad, alleen dit keer ging het minder. In Monaco gaan we terug naar de banden die we eerder dit seizoen gebruikten. We hadden moeite met de compounds die we dit weekend tot onze beschikking hadden.”

Daniel Ricciardo (Red Bull), 5e plaats: “Toen de virtuele safety car werd opgeheven, ging ik te vroeg op het gas, op koude banden, en daardoor spinde ik. Er zijn geen excuses voor. Ik lag al achter, maar dit hielp natuurlijk niet. Ik had momenten dat ik erg snel was, maar 80% van de race had ik het moeilijk. Er is veel potentieel, maar het is lastig om het voortdurend te benutten.”