De bochtige en trage Hungaroring is niet een baan waar de juist op snelle circuits competitieve Williams FW36 het op papier goed zou moeten doen, maar de meegebrachte updates zorgen ervoor dat het er toch hoopgevend uitziet, melden de coureurs.

Een tiende en vijftiende plek in VT1 en een achtste en nog een tiende positie in VT2 zijn vooralsnog niet om over naar huis te schrijven na de sterke optredens van het team uit Grove tijdens de laatste Grands Prix, maar coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa laten toch weten tevreden te zijn over de eerste dag in Hongarije.

“We zijn vandaag vooral bezig geweest de nieuwe onderdelen te testen en hebben al doende wat stapjes vooruit gezet, wat uiteraard fijn is”, zo verklaart Bottas zijn tevredenheid tegenover Crash.net. “We hebben de auto, zoals gepland, beter gemaakt met de updates, en ik denk dat het morgen nog beter kan worden dan dit”, voorspelt de Fin.

“De set-up kan namelijk verder verbeterd worden en ik kan zelf ook nog wel wat extra rondetijd vinden”, denkt Bottas, die zich desondanks niet aan voorspellingen wil wagen: “Het is lastig te zeggen waar we uitkomen, maar ondanks dat we het hier wat zwaarder hebben, denk ik dat het nog wel een mooi gevecht kan worden met de teams om ons heen.”

Bottas was in VT1 overigens degene die vijftiende was, terwijl hij in VT2 de achtste tijd reed. Massa was tiende in beide sessies en maakte in de tweede training nog een flinke spin, maar dat slippertje bleef zonder gevolgen en ook hij prijst het ontwikkelingswerk van het team: “De updates werken, dus we laten ze op de auto zitten en gaan hier morgen op voortborduren.”