Williams meent een oplossing te hebben gevonden voor de versnellingsbakproblemen, die het team parten speelden tijdens het openingsweekend in Australië. Dat meldt technisch directeur Sam Michael.

Daarnaast komt Williams volgens Michael met een verbeterd KERS en enkele aerodynamische aanpassingen aan de voorzijde van de FW33. “Het wordt interessant om te zien hoe de auto het doet op dit snelle circuit”, zegt hij.

“Vanwege de drie lange rechte stukken is de afstelling gericht op snelheid, maar er zijn ook een aantal langzame bochten. Ik verwacht dat de verstelbare achtervleugel in Sepang meer invloed zal hebben. Ons doel is om met beide auto’s in de punten te eindigen.”

In Australië vielen beide Williams-coureurs uit. “Ondanks de lastige start heb ik al meer vertrouwen in de auto en het team”, vertelt Pastor Maldonado. “Het was natuurlijk prettiger geweest om de race uit te rijden, maar ik ben nu in ieder geval bekend met alle procedures tijdens een Grand Prix-weekend.”

“De auto heeft veel potentieel, dus als we hard blijven werken kunnen we ons blijven verbeteren”, vervolgt de Venezolaan. “Ik wil graag in zowel de kwalificatie als de race bij de eerste tien eindigen. Dat is volgens mij zeker mogelijk.”

Rubens Barrichello vult aan: “Maleisië is geweldig land en ik kijk ernaar uit op het fantastische circuit te rijden. Vanwege de hitte en vochtigheid is het een ware beproeving voor de coureurs. Ook de banden krijgen het zwaar te verduren, dus een goede afstelling is cruciaal. Ik hoop het goed te doen en het team wat punten te bezorgen.”