Het team van Williams kent een miserabele seizoensstart en staat na zes races nog altijd op nul punten. Toch is de renstal uit Grove niet van plan de hoop op te geven en de aandacht al naar 2014 te verleggen.

“Onze prioriteit ligt momenteel bij het verhelpen van de problemen van onze huidige auto, de FW35, zodat we dit seizoen nog resultaten kunnen boeken”, verklaart chief race engineer Xavi Pujolar in gesprek met Autosport.

Net zoals hij laatst al deed, benadrukt Pujolar dat dit een proces is dat stap voor stap gaat: “Het kost tijd. Sommige stappen zullen groter zijn dan anderen, maar het is niet zo dat we straks ineens iets uitvinden waarmee we plotseling in de top vier staan”, weet hij.

Volgens Pujolar zou het overigens sowieso weinig zin hebben voor Williams om de aandacht al volledig naar 2014 te verleggen, aangezien het team eerst moet weten wat er mis is met de huidige bolide. “We moeten wel aan de FW35 blijven werken, want als we niet achterhalen wat we fout hebben gedaan met deze auto, dan weten we ook niet wat we wel en niet moeten doen met de auto voor 2014.”