Max Verstappen heeft een wat wisselvallige eerste dag in Bahrein achter de rug. In de eerste training zat de Nederlander er goed bij, maar de tweede sessie verliep volgens de Toro Rosso-coureur wat rommelig.

Verstappen sloot de eerste vrijdagtraining als zesde af, op zo’n zes tienden van snelste man Kimi Räikkönen. In de tweede training moest hij het met P16 doen en keek hij tegen een achterstand van grofweg 2.2 seconden aan.

“Het was een wat wisselvallige dag”, resumeert de jonge Nederlander. “De eerste training ging best goed. Ik heb die sessie vooral gebruikt om aan de baan te wennen en heb daarin dan ook niet te veel risico’s genomen. Alles voelde goed aan en ik vind dit een leuk circuit, wat ook belangrijk is.”

Tijdens de koelere tweede training was Verstappen echter niet te spreken over de remmen van zijn Toro Rosso STR10. “Die hebben we daarom ook maar vervangen”, meldt de coureur die inderdaad een paar keer over de remmen klaagde over de boordradio.

“Met de nieuwe remmen voelde de auto later in de training gelukkig wel beter aan”, vertelt Verstappen, die het desondanks rustig aan bleef doen. “Het was een ietwat rommelige sessie”, verklaart hij nog. “We hebben nu echter de hele avond nog om ons voor te bereiden op zaterdag, dus dat gaan we dan ook maar doen”, besluit hij.

Sainz
Waar Verstappen achtereenvolgens zesde en zestiende was, daar was teamgenoot Carlos Sainz vierde in de eerste training, waarna ook hij tien plekken moest inleveren in VT2. Ook voor Sainz was het geen probleemloze dag: “Ik kon in de eerste sessie niet zoveel rijden als gehoopt, waarna ik in de tweede wat remproblemen had”, zo geeft hij aan dat Verstappen dus niet de enige was die daar last van had.

Los van deze twee dingen had Sainz naar eigen zeggen een redelijke dag: “Want de auto was goed te besturen en zo groot waren onze problemen nou ook weer niet”, zegt de Spanjaard, die net als Verstappen zeer te spreken is over het Bahrain International Circuit: “Ik vind het een leuke baan en heb het hier erg naar mijn zin. Vooral in het donker is het hier leuk, de baan ziet er dan echt geweldig uit.”