Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat de Formule E ‘net als Mario Kart is, maar dan met echte coureurs’. De Oostenrijker zegt dat het racen in de elektrische raceklasse duidelijk anders is dan de Formule 1, maar hij vindt wel dat de Formule E een kans verdient.

Wolff was aanwezig bij het debuut van het nieuwe Mercedes Formule E-team in Saoedi-Arabië afgelopen week. Hij zag Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries bij de kwalificatie voor de eerste race de tweede en derde startplek veroveren. Vandoorne eindigde uiteindelijk in beide races op het podium, terwijl De Vries in de eerste race de zesde plaats pakte en in de tweede race dankzij een flinke tijdstraf zestiende eindigde.

Lees ook: Formule E: Bird wint seizoensopener in Saoedi-Arabië, podium Vandoorne en De Vries zesde

”Ik heb erg genoten van deze ervaring”, zegt Wolff. ”Ik was nog nooit in Saoedi-Arabië geweest en de lancering van ons Formule E-avontuur was een bijzonder moment. Het racen was heel anders dan de Formule 1, dat kun je wel stellen. Voor mij is het net als Mario Kart maar dan met echte coureurs, maar het is het absoluut waard om dit een kans te geven”, aldus de Oostenrijker.

Over de prestaties van De Vries is Wolff zeer positief. ”Nyck heeft al veel bijgedragen aan het team. Hij is erg volwassen en hij is als persoon en als coureur makkelijk aan het team gewend geraakt. We hebben realistische doelen gesteld maar die hebben we overtroffen mede dankzij de prestaties van onze coureurs”, aldus de Mercedes-teambaas.

Lees ook: Sims wint tweede race openingsweekend Formule E, De Vries bestraft

Foto: Motorsport Images