*

Wolff: ‘Hamilton had GP Brazilië zelfs met start uit de pits kunnen winnen’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 november 2017 11:49

Wolff: ‘Hamilton had GP Brazilië zelfs met start uit de pits kunnen winnen’
Sutton Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff gelooft dat Lewis Hamilton de Grand Prix van Brazilië van afgelopen zondag zelfs vanuit de pitstraat had kunnen winnen.

Hamilton finishte op Interlagos uiteindelijk als vierde, slechts 5.4 seconde achter winnaar Sebastian Vettel, nadat hij een indrukwekkende inhaalrace reed op het Braziliaanse circuit.

De inhaalrace was noodzaak voor Hamilton, met de start vanuit de pits het gevolg van een crash in Q1 van de kwalificatie, nog voordat hij een tijd had neergezet.

Na afloop van de race van zondag stelde Hamilton zelf dat hij de race zeker had gewonnen als hij van pole was vertrokken, maar Wolff wil nog wel een stapje verder gaan dan dat.

Gevraagd door Autosport of er een moment was waarop hij dacht dat Hamilton de wedstrijd zelfs met zijn start vanuit de pitstraat had kunnen winnen, antwoordt Wolff namelijk van wel.

“Ik denk dat een overwinning erin zat. Lewis was de snelste man op de baan”, voert Wolff aan, al plaats hij ook gelijk een kanttekening: “Want we mogen niet vergeten dat Sebastian de race controleerde.”

“Hij was, met uitzondering van de laatste ronden, de hele race bezig zijn eigen pace te managen. Ik denk dus niet dat we in die zin een echt beeld hebben gezien van de race.”

Wat Hamilton ook heeft geholpen, erkent Wolff, is de safety car die de race in het begin neutraliseerde na incidenten in de eerste ronde. Hamilton lag daarna al veertiende.

Ondanks dat noemt Wolff Hamiltons resultaat de ‘beste vierde plaats’ die hij ooit heeft gezien. “Als je uit de pits start en maar 5.4 seconde achter de winnaar finisht, heb je geweldig gereden.”

Bottas
Over Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas zegt Wolff dat hij “een solide race” heeft gereden. De Fin begon van pole, maar verloor de leiding bij de start en finishte daarna als tweede.

“Valtteri was niet blij en niet tevreden met zijn eigen performance. Het was moeilijk voor hem zich echt te laten zien. Hij moet hiervan terugkomen in Abu Dhabi en volgend jaar fris opnieuw beginnen.”

Bottas verloor het bij de start.

Gerelateerd