*

Wolff: ‘Heb Verstappen Red Bull aangeraden’

Daan de Geus

Daan de Geus

21 augustus 2014 11:12

Wolff: ‘Heb Verstappen Red Bull aangeraden’
Red Bull GEPA Pictures

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft verklaard dat hij de ook door Mercedes begeerde Max Verstappen heeft aangeraden om niet voor ‘zijn’ opleidingsprogramma te kiezen, maar voor dat van Red Bull.

Verstappen werd vorige week aangekondigd als het nieuwste lid van het opleidingsprogramma van Red Bull, het Red Bull Junior Team, waarna hij eerder deze week direct werd gepresenteerd als Toro Rosso-coureur voor 2015.

De zestienjarige Verstappen werd behalve door Red Bull echter ook door Mercedes – en naar verluidt nog wel meer teams – begeerd, en heeft ook gesprekken gehouden met Mercedes, zo bevestigt teambaas Toto Wolff in gesprek met Bild.

“Het lijdt geen twijfel dat Max één van de grootste talenten van de laatste jaren is en we hebben meerdere gesprekken gehouden met Max en zijn vader Jos”, erkent Wolff. “Wij konden Max echter geen racezitje in één van onze auto’s garanderen en wilden dat ook niet, dus ik heb de Verstappens daarom aangeraden het aanbod van Red Bull te accepteren.”

Marko
Sinds bekend is geworden dat Verstappen in 2015, op zeventienjarige leeftijd, gaat debuteren als de jongste Formule 1-coureur ooit, is er veel gezegd en geschreven over de implicaties daarvan. Veel daarvan was positief, maar er is ook kritiek geüit op de beslissing van Red Bull om dit te doen.

Helmut Marko, het hoofd van Red Bulls talentenprogramma, heeft zijn beslissing om Verstappen zo vroeg te laten debuteren echter verdedigd: “Ik denk niet dat het een risico is. Max heeft de aanpassing van de kartsport naar de Formule 3 razendsnel gemaakt en in de races die hij dit jaar heeft gereden wel laten zien dat hij zijn hoofd erbij en koel houdt.”

“Ik heb ook uitgebreid met hem gesproken en als je dat doet, wordt je gelijk duidelijk hoe volwassen hij is. Verder staat Toro Rosso bekend om hoe goed ze zijn in het opleiden en ontwikkelen van talenten. Hij komt dus in een goede omgeving terecht en kan als lid van de Red Bull-familie over alle voordelen beschikken die daarbij horen, dus ik weet zeker dat hij goed voorbereid aan de start verschijnt.”