Mercedes verloor technisch directeur Paddy Lowe afgelopen winter aan Williams, maar heeft dat goed opgevangen en de worstelingen met haar W08-bolide zijn ook niet aan Lowe’s exit toe te schrijven.

Dat verklaart Mercedes-teambaas Toto Wolff tegenover Sport Bild. “Paddy is een buitengewone engineer die ik hoog aansla, maar in deze sport draait het niet om enkele bekende personen, maar gaat het er veel meer om dat je als team je structuur op orde hebt en de poppetjes op de juiste plek staan.”

“Zo steekt het bij Mercedes, voor mijn gevoel, ook in elkaar. We zien daardoor nu bijvoorbeeld ook dat wij als team sterk zijn en ik ben trots op hoe we als team, gezamenlijk, met de huidige situatie omgaan”, zegt Wolff, wiens team James Allison binnenhaalde na Lowe’s vertrek.

“Van tegenslag leer je bovendien alleen maar meer, dus deze ervaring zal ons nog sterker maken”, zegt hij verder over Mercedes’ pogingen de problemen met de W08 – die lastig af te stellen is en moeite heeft de banden in het juiste raamwerk te krijgen – op te lossen.

Volgens Wolff is het verder zaak om koeltjes naar de feiten te kijken, die laten zien dat het zo slecht nog niet gaat met Mercedes. “We hebben drie van de eerste zes races gewonnen, terwijl voor onze grote rivaal Ferrari hetzelfde geldt.”

“Het is duidelijk dat Ferrari een bolide heeft die wat makkelijker is in de omgang, maar wij hebben al grote vooruitgang geboekt”, zegt Wolff, die nog maar eens herhaalt te genieten van de strijd met de Scuderia. “Daarom draait het ook in deze sport, je met de besten meten.”