*

Wolff: ‘Monza wordt geen makkelijk weekend, al nemen we positieve punten mee uit Spa’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 september 2019 10:08

Wolff: ‘Monza wordt geen makkelijk weekend, al nemen we positieve punten mee uit Spa’
Motorsport Images

Na een weekend in België dat Mercedes met ‘genoeg om nog aan te werken’ heeft achtergelaten, volgt gelijk de Grand Prix van Italië, waarin het team het volgens teambaas Toto Wolff ook niet makkelijk gaat krijgen.

“We verwachten niet dat het Grand Prix-weekend in Italië makkelijk voor ons wordt”, zegt Wolff, ondanks dat zijn team de vijf laatste edities van de race heeft gewonnen. “Monza is echter hét power circuit in de Formule 1, waar motorvermogen en weinig luchtweerstand zeer zwaar wegen. Hoewel wij over het algemeen het sterkst zijn geweest dit jaar, is dit geen ideaal circuit voor ons, gezien hoezeer topsnelheid er telt”, legt Wolff uit.

Volgens Wolff ligt de 5.7 kilometer Italiaanse omloop het thuisteam Ferrari daarom beter, maar: “Wat we wel hebben gezien, is dat Ferrari zaterdags erg sterk is op dit soort hogesnelheidsbanen, maar op zondag wat minder. En dat is toch wanneer de punten worden verdeeld”, weet Wolff, die zijn coureur Lewis Hamilton afgelopen zondag ook nog tot binnen een seconde van winnaar Charles Leclerc van Ferrari zag komen.

Lees ook: Mercedes komt te kort: ‘Ferrari was vandaag gewoon te snel’

Hamilton kwam net te kort op Leclerc in Spa.

Dat Hamilton nog zo dichtbij wist te komen, is voor Wolff reden tot enig optimisme. “Qua performance hebben we na Spa nog genoeg om aan te werken. We waren namelijk geen partij in de kwalificatie en hoewel onze race pace er veelbelovend uitzag, was het niet genoeg om te winnen. Gezien hoe we het vorig jaar in Spa deden, voelde dit echter als een stap vooruit.”

Al met al denkt Wolff nog altijd niet dat Mercedes als favoriet naar Italië afreist. “Maar we gaan er alles aan doen de strijd aan te binden met het rode team.”

Lees ook: Hamilton hekelt juichende fans bij crash: ‘Besef dat racen serieus gevaarlijk is’

Lees meer over

Mercedes Wolff