*

Wolff neemt het op voor Vettel: ‘Moeten hem nog niet afschrijven’

Laurens Stade

Laurens Stade

13 september 2019 10:35

Wolff neemt het op voor Vettel: ‘Moeten hem nog niet afschrijven’

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat Ferrari-coureur Sebastian Vettel nog niet afgeschreven moet worden. De Oostenrijker twijfelt er niet aan dat de viervoudig wereldkampioen terug zal keren naar de top, hoewel de race op zondag wel opnieuw een ‘slechte dag’ was voor de Duitser.

Al in de vroege fase van de Italiaanse Grand Prix spinde Vettel op zichzelf in de Ascari-bocht. Hij keerde daarna terug de baan op, maar raakte daarbij Lance Stroll die daardoor spinde. Het leverde de Duitser een stop-and-go penalty op, en hij eindigde slechts als dertiende. Het was opnieuw een teleurstellend resultaat voor Vettel, die nu achter zijn teamgenoot Charles Leclerc staat in het kampioenschap. Toch moeten mensen de viervoudig wereldkampioen niet afschrijven, zegt Mercedes-teambaas Wolff.

”Ik zeg alleen maar dat we hem niet moeten afschrijven”, zegt Wolff tegen Motorsport.com. ”Hij is een viervoudig wereldkampioen, en het verschil tussen de beste en de goede coureurs, is dat de beste coureurs in staat zijn om terug te keren naar de top. Ik twijfel er niet aan dat hij dat kan”, aldus de Mercedes-teambaas.

Lees ook: Villeneuve voorspelt zware toekomst Vettel: ‘Alles gaat nu in de richting van Leclerc’

De spin van Vettel, waarna hij Stroll raakte. Foto: Motorsport Images

‘Liefde voor F1 nog niet kwijt’
Alleen bij de Grand Prix van Engeland eindigde Vettel dit jaar lager: hij kwam daar als zestiende over de finish na een crash met Max Verstappen. Wat nog pijnlijker is voor de Duitser, is dat hij al meer dan een jaar geen overwinning heeft behaald. ”Hij heeft een aantal slechte races gehad, en nu gaat het om zijn vermogen om zichzelf terug te brengen naar waar hij verdient te staan. Italië was zeker een slechte dag voor hem”, aldus Wolff.

Ondanks de tegenvallende race van Vettel in Monza, zegt de 32-jarige Ferrari-coureur dat het wel een goed resultaat was voor het team. De 21-jarige Leclerc pakte de overwinning nadat hij de hele race onder druk stond van beide Mercedessen. Na afloop van de race werd aan de Duitser gevraagd of hij zijn liefde voor de sport aan het verliezen is. ”Ik ben mijn liefde voor F1 nog niet kwijt”, reageerde Vettel, ”maar als je het niet goed doet terwijl je weet dat je het wel kan, kan je gewoon niet blij zijn.”

Lees ook: Vettel na teleurstelling op Monza: ‘Ben liefde voor F1 nog niet kwijt’

Lees meer over

Vettel Wolff