*

Wolff: ‘Poleposition Leclerc toont aan dat Ferrari allround een sterke auto heeft’

Laurens Stade

Laurens Stade

22 september 2019 12:50

Wolff: ‘Poleposition Leclerc toont aan dat Ferrari allround een sterke auto heeft’
Motorsport Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat Ferrari allround een sterke auto heeft, nadat Charles Leclerc ondanks een ‘slordige’ ronde de poleposition pakte. Volgens de Oostenrijker is Ferrari een team waar altijd rekening mee gehouden moet worden en had de Italiaanse renstal dan ook geen ‘geluk’ nodig voor de poleposition.

Charles Leclerc pakte zaterdag verrassend genoeg de poleposition op de straten van Singapore. Lewis Hamilton kwam twee tienden tekort, en was verrast door de snelheid van Ferrari. ”Ik heb geen idee waar Ferrari’s snelheid vandaan kwam, dit is geen Ferrari-baan”, zei de vijfvoudig wereldkampioen na afloop van de kwalificatie. Ferrari heeft dit weekend aerodynamische updates meegenomen naar Singapore, en die pakten goed uit. Leclerc start vanaf de eerste plaats, en Sebastian Vettel vanaf de derde plaats.

Lees ook: Hamilton verrast na kwalificatie: ‘Geen idee waar Ferrari’s snelheid vandaan kwam’

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft Ferrari nu in het algemeen een ‘sterk’ pakket. ”Als je naar de ronde van Charles kijkt, zie je dat die best rommelig is”, aldus de Oostenrijker tegen onder andere Motorsport.com. ”Hij had een hachelijk moment in bocht drie, en nog zo’n moment later in de ronde. Dus het gehele pakket van Ferrari is erg sterk. We moeten ons dan ook afvragen of we alles goed hebben gedaan. Het antwoord is ‘niet helemaal’.”

Hamilton start de Grand Prix van Singapore vanaf de tweede plaats. Foto: Motorsport Images

‘Ferrari had geen geluk’
Ferrari had tot de Grand Prix van België een jaar geen overwinning gepakt. Daarna ging het team er ook met de overwinning vandoor in de thuisrace in Italië. Eerder dit jaar kwam het al dichtbij een overwinning in Bahrein, waar Leclerc in de slotfase door motorproblemen terugzakte naar de derde plaats. Ook in Canada had Ferrari al kunnen winnen, maar een straf voor Vettel zorgde ervoor dat hij met de tweede plaats genoegen moest nemen.

Lees ook: Preview: Trakteert Charles Leclerc Mercedes-teambaas Toto Wolff op een pijnlijk lesje karma?

Wolff zegt dan ook dat Mercedes Ferrari niet moet uitvlakken. ”Je moet altijd rekening houden met Ferrari. Ze hadden een aantal goede races aan het begin van dit seizoen, maar het stortte daarna in. Nu zijn ze bezig aan een goede reeks. Toen we in Singapore kwamen hoorde ik heel vaak dat wij de favorieten zouden zijn dit weekend. Red Bull zou volgens hen het gevecht met ons aangaan, terwijl Ferrari nergens te vinden zou zijn. Ik zeg altijd voorzichtig om te gaan met dit soort dingen, en hier zijn we dan. Het is een extravagante baan en misschien had Ferrari wat geluk. Maar ik denk van niet, ik denk dat we rekening moeten houden met ze. Zoals altijd”, aldus Wolff.

Lees meer over

Ferrari Leclerc Wolff