Sinds de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk in 2018, is Mercedes ongeslagen op het circuit van Paul Ricard. Teambaas Toto Wolff hoopt daarom op het Franse circuit een einde te maken aan de problemen van Mercedes.

Wolff is blij de stratencircuits van Monaco en Bakoe achter zich te kunnen laten. “We komen terug van twee stratencircuits die niet geschikt zijn voor onze auto. Twee circuits waarvan we wisten dat ze moeilijk voor ons zouden zijn”, zegt hij in de Mercedes AMG Petronas F1 preview. “We zijn teleurgesteld dat we een podiumplaats en een overwinning hebben moeten verliezen door onze eigen fouten. Die frustratie laat zien wat voor standaarden wij aanhouden. Het is wat ons vooruit drijft.”

Lees ook: Prost snapt stroeve seizoenstart Alonso wel: ‘Was een beetje bezorgd’

Mercedes heeft zowel in Monaco als in Bakoe wel steeds één auto voorin het veld kunnen krijgen, maar Wolff verwacht meer van zijn team. “Slechts één van onze coureurs vond steeds het vertrouwen om het beste uit de auto te halen”, legt hij uit. “Valtteri in Monaco en Lewis in Bakoe. In zo een intens titelgevecht moeten we bij elke race een auto afleveren die onze beide coureurs in staat stelt vol vertrouwen op de limiet te rijden.”

Mercedes 1 en 2 tijdens de Grand Prix van Frankrijk, 2019 (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Op het circuit van Paul Ricard is Mercedes tot op heden onverslaanbaar. Lewis Hamilton pakte in zowel 2018 als 2019 poleposition en de overwinning. Valtteri Bottas kwalificeerde zich altijd als tweede, achter zijn teamgenoot. In 2020 werd de race niet verreden vanwege de coronapandemie. Wolff hoopt dat de Grand Prix van Frankrijk ook dit jaar weer een solide weekend voor Mercedes zal zijn. “De Franse Grand Prix brengt ons terug naar een meer traditioneel circuit en hopelijk wat meer succes voor ons. Het is een baan waar we het in het verleden goed hebben gedaan.”

Lees ook: Tijdschema GP Frankrijk: Wanneer wordt er op Paul Ricard gereden?

Één zwaluw maakt nog geen zomer en dus gaat ook één race het seizoen van Mercedes niet redden. Maar met nog een lange weg te gaan, zou Frankrijk wel een mooie kantelpunt zijn voor Mercedes, denkt Wolff. “We hebben pas zes races gehad dit seizoen”, zegt hij. “Het zit vooraan heel dicht bij elkaar en we verwachten niet dat dat snel zal veranderen. We zullen proberen onze lessen van de afgelopen weken om te zetten in prestaties en een veel sterker weekend af te leveren met beide auto’s.”