Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat Formule 3-talent Lance Stroll zich buiten de auto volwassener gedraagt dan Max Verstappen. Wolff dicht Stroll een mooie toekomst toe in de autosport.

Stroll (17) voert momenteel met een ruime voorsprong het EK Formule 3 aan. Zeven keer kwam de Canadees al als eerste over de eindstreep. Vorig jaar werd Stroll zesde in dezelfde klasse. Toen was hij nog Ferrari-protegé, nu is Stroll testcoureur van Williams.

“Zijn intelligentie en volwassenheid zijn heel bijzonder. Zo heb ik het nooit eerder gezien bij een zeventienjarige”, zegt Wolff over Stroll. “Max Verstappen gedraagt zich meer als een tiener. In de auto is hij extreem goed, maar als je met hem praat merk je dat hij nog een jongen is. Lance daarentegen is 17, maar lijkt wel 35.”

Miljardair
Wolff denkt dat Stroll het ver gaat schoppen. En dat ligt volgens hem niet aan Strolls vader, de miljardair en Ferrari-verzamelaar Lawrence Stroll, die de racecarrière van zijn zoon financiert. Dat is een voordeel, geeft de Mercedes-chef toe, maar heeft ook een keerzijde. “Mensen beseffen niet hoe goed Lance eigenlijk is”, zegt Wolff.

Volgens Wolff heeft Stroll goede papieren om in de voetsporen van zijn illustere landgenoten Gilles en Jacques Villeneuve te treden. “Lance wordt de volgende Canadees in de Formule 1, en dat heeft niets met het vermogen van zijn pa te maken. Die jongen kan echt rijden. En hij werkt extreem hard.”

Daytona
Eerder dit jaar maakte Stroll tijdens de 24 uur van Daytona zijn debuut in de sportscars. Voor het team van de fameuze Chip Ganassi werd hij vijfde. “Hij heeft veel indruk gemaakt”, zegt Ganassi daarover tegen motorsport.com.

Ganassi denkt ook dat Stroll de Formule 1 kan halen. “Je ziet genoeg rijke jongens die er met het geld van hun familie proberen te komen. Meestal bakken die er niets van, omdat het ze in de schoot geworpen wordt of omdat ze niet de juiste instelling hebben. Lance heeft wel de juiste houding. Hij leert snel en luistert goed. Hij is the real deal.”