Wat een groot feest had moeten worden voor ‘eigen’ publiek, is voor Tom Coronel geëindigd in een grote sof. De BMW-coureur keerde met legen handen huiswaarts.

Na een voortvarende start voor zijn nieuwe werkgever ROAL tijdens het openingsweekeinde in het Braziliaanse Curitiba reisde Coronel als een van de favorieten af naar Zolder. Bij gebrek aan een WTCC-manche in Nederland, beschouwt hij het evenement als zijn thuisrace. Hij kon zijn fans en genodigden echter niet trakteren op aansprekende resultaten.

In de kwalificatie liep het al niet lekker voor Coronel. Hij maakte een paar kleine foutjes en bleef daardoor steken op de elfde plaats. Waar voorheen de topacht uit de eerste race werd omgedraaid om de startgrid voor de tweede race te bepalen, gebeurt dat nu op basis van de toptien uit Q1. Dat betekende dat Coronel ook voor de tweede race geen goede vooruitzichten had.

Veel zou dat niet uit blijken te maken, want na een zware schuiver in de openingsfase van race 1 was het al einde oefening voor Coronel. Hij kwam dwars na een touche en werd hard geraakt door collega BMW-rijder Franz Engstler. De genadeklap was echter een sprongetje door de gridbak. Een gebroken wielophanging en een verbogen chassisbalk bleken teveel om de start van de tweede race nog te halen.