*

Zet Wolff Ocon in de etalage? ‘Kunnen hem naar ander team laten gaan’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 juli 2019 15:30

Zet Wolff Ocon in de etalage? ‘Kunnen hem naar ander team laten gaan’
Motorsport Images

Staat Esteban Ocon in de etalage? Toto Wolff, teambaas van Mercedes, waar Ocon reserve is en deel uitmaakt van het talentenprogramma, lijkt niet van plan Ocon in de weg te staan als hij ergens anders heen kan. Sterker nog, onder de juiste voorwaarden lijkt Ocon vrij om te gaan.

Ocon zit zonder racezitje sinds hij eind vorig jaar zijn plekje kwijtraakte bij Racing Point. Er was nog een mogelijkheid voor Ocon om naar Toro Rosso uit te wijken, maar dan moest hij een punt zetten achter zijn relatie met Mercedes, dat zijn carrière begeleidt. Dat weigerde Ocon, dus rest hem nu een rol aan de zijlijn.

Lees ook: Ocon hoopt op terugkeer in 2020: ‘Maar garanties heb ik niet’

Halverwege 2019 wordt Ocon onder meer met het team van Renault in verband gebracht, maar het is zeker niet zeker dat hij in 2020 een zitje heeft. “Volgens mij bestaat er ook een perceptie dat hij een Mercedes-coureur is”, probeert Wolff ten overstaan van Motorsport.com te verklaren waarom sommige teams er misschien niet happig op zijn de in hun ogen aan de Duitse automaker verbonden coureur te strikken.

Wolff wil er echter geen misverstand over laten bestaan dat Ocon – onder de juiste voorwaarden, zo lijkt het – vrij is om te gaan waar hij wil. “Wellicht moeten we daar duidelijk over zijn en hem in staat stellen zijn loopbaan te vervolgen op een manier die reflecteert wat Mercedes in hem heeft geïnvesteerd en hoe we hem hebben gesteund, maar aan de andere kant geen deuren voor hem in het slot gooit.”

Bij Mercedes zelf is op papier naast Lewis Hamilton een zitje vrij voor 2020, met het team dat haar optie op Valtteri Bottas nog niet heeft gelicht. De aanname in de paddock is echter dat het dat later deze zomer doet. Wellicht zegt Wolff mede daarom dat Ocon ‘vrij is’ zodra hij elders een contract tekent, en dan ‘geen Mercedes-coureur’ meer zal zijn. “Want als je bij een ander team zit, ben je verplicht je uiterste best voor dat team te doen.”

Lees ook: ‘Ricciardo, Bottas als plan B op verlanglijstje Ferrari bij onverwacht vertrek Vettel’

Lees meer over

Mercedes Ocon Wolff