In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van België was ook vorig jaar de eerste race na de zomerstop. Lewis Hamilton ging er toen met de overwinning vandoor voor het oog van tienduizenden Nederlandse fans.

De Nederlandse fans waren weer massaal aanwezig om Max Verstappen aan te moedigen. © Peter van Egmond.

Zelfs de caravan van Bassie en Adriaan was op het circuit te vinden. © Peter van Egmond.

Een slecht begin van het weekend voor Felipe Massa: hij parkeerde zijn Williams in de muur. © Sutton Images.

Op vrijdagmiddag was het nat, waardoor veel auto’s de training voortijdig afbraken. Alleen Ricciardo en Alonso trotseerden het slechte weer. © Sutton Images.

Lewis Hamilton pakte pole in de kwalificatie. De 68e uit zijn carrière, waardoor hij het record van Schumacher evenaarde. © Sutton Images.

Een bijzonder moment voorafgaand aan de start: Mick Schumacher mocht een ronde rijden in een Benetton uit 1994, de auto waarin zijn vader Michael wereldkampioen werd. © Sutton Images.

Hamilton behoudt de leiding bij de start. In de achtergrond komen de beide Force India’s met elkaar in aanraking. © Sutton Images.

Ocon, Hülkenberg en Alonso hebben het flink met elkaar aan de stok in het middenveld. © Peter van Egmond.

Voor Verstappen eindigde het weekend in mineur. De Nederlander viel uit met een motorprobleem. © Peter van Egmond.

Vandoorne finisht zijn thuisrace kleurloos als veertiende. De McLaren-coureur gaat met lege handen naar huis. © Sutton Images.

En dat is vijf: Hamilton wint op Spa zijn vijfde race van 2017. © Sutton Images.