In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. Nadat Hamilton in Mexico de rijderstitel veiligstelde, waren de coureurs vrij om te racen. Het grootste spektakel vond plaats in de eerste ronde, met enkele botsingen. In de ronden daarna reden Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton een vermakelijke inhaalrace en tankte Sebastian Vettel wat zelfvertrouwen voor 2018.

Op de zaterdag zien we een zeldzaam beeld tijdens de kwalificatie: Lewis Hamilton raakt de muur in Q1. Het maakt niet uit voor de Brit, hij heeft in de race daarvoor in Mexico de titel al veiliggesteld. © Racepictures.

Teamgenoot Valtteri Bottas gaat er met de poleposition vandoor. Nu het kampioenschap binnen is, kan de Fin voor eigen kansen gaan. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen maken de top drie compleet. © Sutton Images.

Direct bij de start is het Vettel die de leiding afpakt van Bottas. © Sutton Images.

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo raakt betrokken in het gedrang bij de start en spint. Hij weet zich te herpakken en komt als zesde over de streep. © Sutton Images.

Ook Esteban Ocon is slachtoffer van het gedrang in de eerste ronde, hij komt in aanraking met Romain Grosjean. Het is de eerste uitvalbeurt van de Franse Force India-coureur, nadat hij 27 keer op rij wist te finishen vanaf zijn debuut. © Racepictures.

Lewis Hamilton reed een fraaie inhaalrace, die hij bekroonde met een vierde plaats. © Peter van Egmond.

Na 71 ronden is Vettel de winnaar van de Braziliaanse Grand Prix. Pole-sitter Bottas werd tweede, Räikkönen behield zijn derde starplek en maakt het podium compleet. © Sutton Images.

Max Verstappen rijdt een tamelijk anonieme race. Hij eindigt ruim achter de top vier, op een maximale vijfde plek. © Peter van Egmond.

Voor Felipe Massa was het zijn laatste thuisrace. De Braziliaan vertrekt aan het einde van het jaar en neemt uitgebreid afscheid van zijn fans. © Sutton Images.