In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Mexicaanse Grand Prix van 2017 werd een prooi voor Max Verstappen. Het grootste feest werd echter gevierd in de pitbox van Mercedes, aangezien Lewis Hamilton zijn vierde wereldtitel binnenhaalde.

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten mochten de cowboy-hoeden af, om plaats te maken voor de sombrero’s. Hier zien we Fernando Alonso in Mexicaanse stijl. ©Peter van Egmond.

Nadat Sebastian Vettel het titelfeestje van Lewis Hamilton in de Verenigde Staten had uitgesteld, moest het in Mexico alsnog gebeuren. Hamilton had genoeg aan een paar puntjes om zijn vierde wereldtitel binnen te halen. De overeenkomsten met dit jaar zijn groot, want de Mercedes-coureur kan zondag titel nummer vijf veiligstellen. ©Sutton Images.

In de kwalificatie deelde Vettel echter een tik uit door de poleposition op te eisen. Naast hem mocht Max Verstappen plaats nemen, Hamilton sloot aan op de derde plek. ©Peter van Egmond.

Na de start is het Verstappen die de leiding pakt met een mooie inhaalactie. Vettel valt terug tot achter Hamilton. ©Peter van Egmond.

In het gevecht om de tweede plek maken Hamilton en Vettel contact. Daarbij loopt Vettel schade op aan de vleugel en wordt de achterband van Hamilton stukgesneden. Met een lekke band moet hij in slakkengang naar de pitstraat. ©Sutton Images.

Achter Verstappen pakt lachende derde Valtteri Bottas de tweede plek. Hij kon deze de hele race vasthouden, maar meer zat er niet in. ©Sutton Images.

Daniel Ricciardo valt in de zesde ronde uit met technische problemen. Het is voor de Australiër te hopen dat deze reeks dit jaar niet wordt herhaald, aangezien hij afgelopen weekend opnieuw uitviel. ©Sutton Images.

Hamilton en Vettel begonnen ondertussen aan een inhaalrace, wat voor beide heren noodzaak was. Vettel had Hamilton theoretisch nog van de titel af kunnen houden, maar de Brit had maar een handvol punten nodig om de wereldtitel binnen te halen. ©Peter van Egmond.

Daarvoor moest Hamilton in ronde 69 wel Fernando Alonso passeren voor de negende plek. Het leverde een prachtig gevecht op. Wat als Alonso bij McLaren de beschikking had over een goede wagen? Wellicht zouden deze gevechten dan om de overwinning gaan ©Peter van Egmond.

Vooraan reed Verstappen onbedreigd naar de zege. Aan het eind van de rit had hij bijna twintig seconden marge op nummer twee Bottas. Kimi Räikkönen maakte het podium compleet. ©Peter van Egmond.

Met zijn negende positie is wereldtitel nummer vier een feit voor Lewis Hamilton. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte te staan met Alain Prost en Sebastian Vettel. ©Sutton Images.