Bij Renault kijken coureurs Vitaly Petrov en Nick Heidfeld met gemengde gevoelens terug op de race in Canada, alwaar Petrov als vijfde eindigde en Heidfeld uit de wedstrijd crashte.

Petrov laat weten in de eerste plaats blij te zijn met zijn vijfde plek: “Want als je als tiende vertrokken bent, dan is dit een goed resultaat”, meent de Rus.

Toch is de 26-jarige coureur uit Vyborg ook enigszins teleurgesteld ‘slechts’ al vijfde geëindigd te zijn. “Er had namelijk een podium ingezeten”, denkt hij, alvorens hij zich realiseert dat de tien punten die hij nu heeft gescoord uiteraard ook welkom zijn. “Zeker omdat we een aantal moeilijke races achter de rug hebben en dit ons dus hopelijk weer op het goede pad zet.”

In de andere R30 haalde Heidfeld het einde niet. “Dat is natuurlijk teleurstellend”, erkent de ervaren Duitser, die de volgende uitleg geeft over zijn uitvalbeurt: “Ik zat vlak achter Kamui Kobayashi en hij remde prompt af, waardoor ik tegen hem aanreed, mijn voorvleugel stuk ging en ik vervolgens van de baan vloog.”

“Ik lag op koers om de vijfde plaats en een mooi aantal punten in de wacht te slepen, dus het is frustrerend dat het er niet van is gekomen.”